Numele meu este Vlad Bogdan Stroescu. Sunt născut în 1979. Am absolvit facultatea de medicină generală a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, iar din 2005 lucrez în psihiatrie, mai întâi ca rezident la spitalul Alexandru Obregia din capitală, apoi ca psihiatru într-un departament de psihiatrie de urgență și de legătură din Metz, în estul Franței, și în sfârșit din nou în România, la Medlife și Mindcare .
Pe lângă psihiatrie, sau datorită ei, sunt interesat de științele sociale. În textele din acest site va fi uneori vorba despre antropologie, etnologie, sociologie sau despre alte domenii ce țin de umanismul medical.
Sunt francofil, meloman, biciclist.
Uneori scriu povestiri, pe care, mai rar, chiar le public. Prima povestire publicată a fost prin 2007, în revista Time Out. Am scris în fulguranta Revistă de Povestiri, pe vremea când ieșea pe hârtie. Am scris apoi mai mult pe blogul meu originar, Dulce Mahala, încă din 2006.
Prima mea carte a fost o surpriză și pentru mine, pentru că e o carte de povești pentru copii, se cheamă Povești Somnifere, de la editura Humanitas, cu ilustrații de Andreea Dobreci. Am scris-o cu dragoste, pentru că a fost pentru fiicele mele.
Plănuiesc de mult o carte pentru oameni mari. Nu știu încă dacă și când va apărea. Între timp, am mai apărut în unele volume colective, cel mai recent, de care sunt foarte mândru, este cartea Suntem sănătoși la minte? (Humanitas, 2022), unde am scris alături de eminenți colegi de breaslă. Înainte de asta, a fost volumul pandemic Izolare (Nemira, 2020).
Sunt onorat să scriu o rubrică bilunară în săptămânalul de breaslă Viața Medicală.
Despre acest blog
Acesta este un loc în care putem discuta liber și degajat despre sănătate mintală, sau despre orice altceva. Fiind un blog și nu o revistă de popularizare, profesionalul se împletește mult cu subiectivul, iar textele riscă să fie uneori personale, viața din punctul de vedere al unui psihiatru, dacă vreți.
Am nimerit din intamplare pe blogul acesta si sunt foarte, foarte placut impresionata de educatia, de mintea deschisa si de profesionalismul tau Vlad Bogdan Stroescu ! Jos palaria ! Iulia David, 53 de ani.
Buna ziua,
As dori si eu sa ma ajutati intr-o problema .Sufar de mai multi ani de agorafobie .Am fost la psihoterapeut dar nici un rezultat.momentan iau xanax care ma ajuta si nu prea.E ffff. greu ptr. ca mi-e teama sa nu-mi pierd serviciul(din cauza xanaxului nu mai sunt in stare sa-mi fac treaba bine, parca mi-e tot timpul rau, ma simt mereu obosita si satula de toate) iar ptr.sotul meu e iarasi f.greu ptr. ca trebuie sa fie cu mine permanent.Ma duce si ma aduce de la servici iar unde merg eu trebuie sa fie obligatoriu si el ptr.ca altfel nu pot iesi din casa.
In speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat va multumesc anticipat.
Poate ar fi cazul sa treceti pe la psihiatru. Xanaxul, de unul singur, nu e un tratament adecvat pe termen lung, chiar daca e un tratament de nadejde pe termen scurt, la nevoie.
Mmm, pe această cale vă anunț că nici măcar nu aveți mintea pregătită să practicați psihiatria, din simplul motiv că și dvs aveți probleme, mai precis, o formă ușoară de autism.
Buna ziua
Ma numesc Adriana sunt din Braşov si am vârsta de 25 ani.
De 2 ani de zile fac tratament antidepresiv cu venlafaxina dimineata si xanax seara.am zile din luna când am atacuri de panică si stari de anxietate foarte puternice.Vă mentionez că de 1 an si jumatate nu mi-am gasit servici.Acum am o speranta ,eu fiind progratator it.am o stare de oboseala permanenta iar dupa doua ore de stat la calculator mi se face rau.Am migrene puternice pe care le tratez cu sumatriptan.Situatia familială nu este una bună,mama foarte nervoasă ,tipa foarte mult,tata are afazie si nu ma pot întelege cu el.Tipa non stop si e foarte nervos.Nu vrea sa consulte un psihiatru pt ca a facut 2 accidente vasculare.
Vreau să fac ceva cu viata mea,dar momentan nu ştiu încotro s-o iau.De nervi am dezvoltat emetofobie si sociofobie.am facut si psihoterapie dar acum nu am mai avut bănuti.Ce îmi recomandati
Va multumesc si Dumnezeu să vă ajute.
Buna ziua. Dacă acum, sub tratament fiind, nu sunteți bine, trebuie revizuită mai întâi schema de tratament. Există numeroase opțiuni, consultați-vă cu psihiatrul dvs în privința lor.
Your Drug May Be Your Problem
http://breggin.com/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=42
Nu il schimbi ci renunti la el, dar nu cred ca te va ajuta psihiatru cu asta.
Venlafaxina e data dracului. Le zice medicamente dar sunt substante psihotrope precum drogurile ilegale. Asteapta-te la sevraj apoi readaptare.
De 5 ani il visez des pe fostul meu
În principiu, nu e nimic anormal în asta. Contează mult mai mult ce faceți și cum vă simțiți când sunteți trează.
Buna ziua, ce parere aveti de litiu in tratamentul tulburarii bipolare? Dar de Cymbalta? eu iau Seroquel si depakine acum si sunt asa si asa.. Stiu ca nu se prea gaseste Litiu asa este?
Litiul are o eficacitate dovedită și cunoscută de multă vreme în tulburare bipolară. Într-atât încât toate celelalte tratamente sunt comparate cu el, pentru a primi o măsură a eficacității. Cele mai bune rezulatate le are în tulburarea bipolară de tip 1 cu episoade maniacale pure (fără elemente psihotice, fără elemente de mixitate, depresive).
Are și probleme importante. Fereastra terapeutică e foarte îngustă: o doză prea mică e ineficace, o doză doar puțin mai mare decât cea eficace devine toxică. Dozele trebuie întotdeauna individualizate și nivelul litiului în sânge trebuie măsurat periodic (lunar). Și da, ani de zile nu s-a găsit în România. Acum se găsește, dar psihiatrii activi astăzi pur și simplu nu au experiență cu el și se tem să îl prescrie.
Dar litiul nu e neapărat tratamentul ideal. Există multe alte variante. Discutați cu medicul dvs tot ceea ce vă deranjează, soluții există întotdeauna.
D-l doctor ,va citesc blogul de citva timp si imi exprim tot respectul pentru profesionalismul d-voastra,pentru felul cum prezentati diferite situatii,pentru calmul care se simte pina si in rindurile scrise.Pe d-voastra chiar v-a inzestrat Dumnezeu
cu harul “alinarii”!Ana 64 de ani.
Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie iesita din comun, Fara niciun siptom, la intervale neregulate, ziua, mai putin noaptea, fara vreun motiv anume, se opreste respiratia si nu mai primesc aier aproximativ un minut decit f.f.putin si intru in panica de moarte
si parca pe acest parcurs mi se inchide aierul tot mai mult. Abia intr-un timp incep sa primesc aier si situatia revine la normal dar ramin cu panica revenirii o perioada destul de lunga. Acest simptom se repeta rar la interval de luni.
Deși ce descrieți seamănă cu o variantă de atac de panică, mai întâi poate ar fi bine să vă vadă un pneumolog, medicul care se ocupă de probleme respiratorii.
Buna ziua,
Oferiti si consulatatii periodice?
Multumesc
Nu știu exact ce înțelegeți prin „consultații periodice”. Aproape în toate cazurile, trebuie să-mi revăd pacienții periodic, pe termen mediu și adesea lung.
Cand mutati aici articolele de pe
http://dulce-mahala.tapirul.net/ (ori macar o parte din ele)???
Nu reusesc sa accesez acest site (DM)… apare mesajul:
403 Permission Denied
You do not have permission for this request /
Nu e prima data cand incerc sa vad daca merge.
Nu cred că le voi muta vreodată aici, pentru că acesta este un blog (semi)profesionist, în timp ce DM era blogul meu personal, de scriitor ratat. Îmi pare rău că nu vedeți DM, nu știu exact ce se întâmplă, dar voi investiga problema.
Va salut cu respect. Sunt constantin, 35 ani, orasel de provincie, nu-mi permit consultatii in marile orase, insa aici la noi la spital nu-mi poate spune ce am cu exactitate. Le enumar exact ca la consultatie:1. mi-e o teama nejustificata de oameni, in special de grupuri, de “golani”, ceva de genul asta, asta desi sunt sportiv, am 90 kg, si sunt convins ca le-as face fata multora, barbateste vorbind. Asta in special cand sunt cu sotia sau copilul prin oras. 2.Mi-e frica sa vorbesc in fata oamenilor. Cand am terminat facultatea, era sa lesin cand am prezentat proiectul de stat, m-am incurcat si m-au depunctat atat de tare incat nu am putut continua studiile cu un doctorat. 3.sunt in general trist, desi am tot ce mi-as putea dori : sanatate, o familie extraordinara si un job la stat. Slab remunerat, dar asta e tara. 4. Ma enervez destul de repede si de des, fara motiv. Va sunt recunoscator daca ati putea sa-mi raspundeti, si va multumesc anticipat.
Pare să fie problema (extrem de larg răspândită) a excesului de anxietate. Nu am sfaturi sau leacuri miraculoase la îndemână. Va fi mai bine cu strădanie și persistență: există tratamente, dacă o fi nevoie (un psihiatru vă poate zice), psihoterapia e utilă, în general o muncă de autoperfecționare și de a face pace cu anxietatea dvs. Anxietatea nu e o boală, e un instinct, dar uneori instinctele sunt prost controlate.
Am fost la psihiatru,mi-a pus diagnostic depresiv si mi-a dat tratament Pharmataz si Lexotan…La inceput ma chiaunea de cap incepand cu doze injumatatite una intreaga fiind de 30 mg.Dupa a cincea zi am inceput cu 30 mg Pharmatazul,iar Lexotanul la nevoie de neliniste.
Pot spune ca mi-a revenit cu somnul,dar am observat ca daca beau cafea ma face a doua zi sa dorm pe mine daca nu beau.
Tratamentul il iau mai bine de o luna,credeti ca este momentul sa renunt la el?
O lună e sigur prea puțin. Dar astea sunt întrebări pe care trebuie să le puneți psihiatrului dvs.
Buna ziua!!Am o problema cu fratela meu si as vrea sa va intreb Ce pot sa fac pt el.suntem 6 frati si 5 suntem in straintate.un frate sa intros in Romania ca nu a mai avut de munca afara si sa intros acasa la parinti.cand eram copii tatal nostru era foarte sever si din orice,ne lovea.Poate pe el Mai mult.El e acum de 48 de ani si este foarte agresiv cu parinti,mai mult cu tatal,injura,are crime de nervi si spune ca la distrus pt ca l a batut cand era mic.astea vi le spun pe scurt.nu ii mai zice tata,I se afirma doar cu injuraturi.i am spus sa mearga la un medic dar zice ca el nu are probleme,sa mearga tatal meu care este un tiran.ce trebuie sa fac,sa se interneze pt ca situatia este fff grava.
Bună ziua,
Vă contactez din partea site-ului pinkgirl.ro, pentru a vă propune un parteneriat între site-urile noastre: un schimb de linkuri sau advertoriale, mai precis, pentru o mai bună poziționare în rezultatele de pe motoarele de căutare.
Pentru a fi o legătură cât mai eficientă, propunerea noastră este un schimb de link-uri încrucișat sau de advertoriale.
În ceea ce privește site-ul pinkgirl.ro, menționez faptul că este un blog personal, are o vechime de șase ani și conține peste 700 de articole. Page authority pentru acest site este 27, domeniu authority este 15, iar moz rank 4.
Aștept răspunsul dumneavoastră
Toate cele bune,
Lidia – PinkGirl.ro
Ce este acela un moz rank? Dar un advertorial? Mulțumesc!
Draga Vlad,
cum ai reusit tu sa inveti franceza ? Te-au invatat parintii, te-ai apucat singur sa inveti ? La ce varsta ?
A fost un lung proces, dar da, a început din prima copilărie, de la ai mei.
Franceza e cea mai frumoasa si muzicala limba de pe Terra. Eu am studiat-o din gradinita si pana in clasa a 12-a. Imi pare rau ca am oprit studiul, in favoarea englezei. Vlad Stroescu, mi-ar placea sa te cunosc in persoana. 🙂 Esti tare!
Acum cativa ani imi placea sa pictez, dar acum nu mai pot. Ce as putea sa fac sa imi revina inspiratia ?
Nu e un răspuns simplu, în afară de „continuă să pictezi”, măcar nu îți pierzi mâna. Fluviul creator nu e unul constant, uneori mai seacă, apoi, într-o zi, când te aștepți mai puțin revine în forță și trebuie să fii pregătit pt el.
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca tratati si adulti cu ADD (diagnosticat).
Multumesc
Cat dureaza sevrajul dupa olanzapina? Initial 15 mg, apoi 7,5 mg, apoi 3,75 mg si a renuntat si la aceasta lent. (toate dupa recomandarea medicului). Nu mai doarme ziua, rar noaptea, i-am dat si melatonina, degeaba. Forumurile sunt pline de chestii cumplite! Un sfat, va rog! In cat timp trece? Cu ce trece?
Teoretic, olanzapina nu are un „sindrom de sevraj”, precum multe medicamente de somn luate cronic. Pentru problemele de somn vă recomand să mergeți din nou la psihiatru. Forumurile sunt în general pline de chestii cumplite privind orice subiect legat de sănătatea psihică, trebuie utilizate pe riscul propriu și cu un grăunte de sare.
Buna ziua în aceași situație ma aflu si eu din păcate,ce face fiul dumneavoastră,a scăpat de insomnii ar fi minunat daca mi ati putea răspunde
Unde pot venii pentru consultatii?
În acest moment, în clinicile Medlife.
Buna ziua,
va scriu in urma unei recomandari. Sunt o mamica de 29 de ani, de gemeni baieti(2 ani si 3 luni) si de 3 luni ma confrunt cu stari de depresie(cred eu) si atacuri de panica( concluzia doctorilor) ce nu imi permit sa am 0 viata normala si activa. Este adevarat ca am trecut printr-o perioada destul de solicitanta si stresanta in ultima perioada dar se pare ca este din ce in ce mai rau.Mai exact: multe ganduri ce ma obosesc si oricat incerc sa le alung nu reusesc, palpitatii, in ultima saptamana aproape zilnic, stare de oboseala fizica permanenta, mi-a disparut senzatia de foame, am slabit destul de mult, prea mult, tremur in corp si o usoara transpiratie a mainilor. Mentionez ca la recomandarea unui doctor am luat acum o luna tratament cu anxiar, jumatate de partila timp de 5 zile, recomandarea fiind “la nevoie”, apoi le-am oprit.Mi-am facut analizele atat la inima cat si pentru tiroida, se pare ca sunt sanatoasa tun doar ca eu nu ma simt asa deloc. As vrea sa stiu, daca nu va cer prea mut, daca este cazul sa ne intalnim.Asa cum am povestit timpul si banii nu prea imi permit dar daca va fi necesar voi venii la consiliere, imi doresc din tot sufletul sa imi revin la normal.
Va multumesc in avans pentru raspunsul Dvs. prompt.
Cu toata increderea,
Slabu Simona
Numai prompt nu e răspunsul meu, motiv pt care vă cer scuze.
Eu zic că e cazul să vedeți un medic. Nu știu încă dacă e nevoie de tratament, dar dacă suferiți, mergeți la doctor.
Eu lucrez în clinicile Medlife, găsiți pe medlife.ro modalitatea de a vă programa.
Buna ziua,
La recomandarea unei foste paciente, as dori sa ma programez pentru o evaluare psihiatrica la dumneavoastră. Va rog, dacă se poate, sa imi detaliați câtuși de putin, procedeele de evaluare(denumiri metode de testare).
Va multumesc!
Buna ziua.
Daca vreti sa ne intalnim, lucrurile vor fi simple: eu o sa va ascult, eventual va mai intreb in situatia in care am nevoie de detalii sau lamuriri suplimentare. Apoi ma gandesc daca mai e nevoie de alte investigatii, si daca da, o sa vi le recomand. In final, o sa va spun care e parerea mea preliminara si ce cred ca e de facut, asa cum trebuie sa faca medicii in general.
Cu evaluarile specifice (baterii de teste de evaluare) se ocupa psihologul clinician. Nu intotdeauna e nevoie de ele, dar daca e sau daca doriti, pot sa va indrum catre o astfel de evaluare. Denumiri? Sunt foarte multe, depinde de problema, nici eu nu pretind ca am competenta sau stiinta sa vi le enumar.
Buna ziua,
As dori o programare pentru o consultatie fiul meu de ** de ani care nu si-a gasit rostul pana acum. N-are ambitie, apatic cateodata, introvertit si nervos cu noi (parintii lui) si multe altele.
Mi-ati fost recomandat de un coleg si prieten de al D-voastra.
Multumesc pentru intelegere.
Bună ziua. Desigur că voi sta de vorbă cu fiul dvs, dacă și dumnealui vrea. Pentru programări, vă rog să vă adresați call-center-ului Medlife. V-am șters numele din comentariu, e totuși un site public.
Buna seara fac tratament cu arketis de 20 mg si frontil de 0, 25 de 2 luni nu am nici o schimbare. Azi am fost la medicul meu psiatru si mia schimbat medicatia cymbalta de 30 mg , 05 din arketis de 30 si frontil cite o jumate de 3 ori pe zi din 0 pastila de 0,25 ce-mi recomandati sa fac
Singura recomandare pe care pot sa v-o fac e sa va tineti de tratament asa cum v-a fost prescris si sa va sfatuiti cu medicul dumneavoastra de cate ori e nevoie. Pot sa va fac inca una, totusi: desi e bine sa va documentati si sa cititi si pe net despre afectiunea si tratamentele dvs, sfatul psihiatrului dvs e mult mai important decat oricare altul primit pe net.
Buna
Stii cumva daca Crucea Rosie ofera servicii de psihoterapie? Am tot incercat sa sun si sa trimit mailuri la filiala judeteana, dar nu gasesc pe nimeni. Multumesc
PS: daca raspunsul este pozitiv, e necesar ca “pacientul” sa iaba deja un diagnostic pus de un specialist sau pot face ei si asta?
PS2: exista si alte astfel de ONG-uri la nivel national?
Buna ziua,
Din pacate, intrucat nu am nicio legatura cu Crucea Rosie, nu stiu ce servicii de psihoterapie ofera ei, daca ofera vreuna. Cautarea pe net nu m-a lamurit nici pe mine.
Buna ziua! Va scriu ca rezultat al unor frustrari si temeri pe care le-am acumulat in timp si sper ca ma puteti ajuta. Sunt impreuna cu logodnicul meu de 4 ani, iar anul viitor urma sa ne casatorim, numai ca in ultima perioada relatia nu mai decurge atat de bine. Au intervenit si problemele cu banii, iar de cateva luni am inceput sa devin foarte anxioasa, depresiva, trista; imi e din ce in ce mai rau teama ca urmeaza o despartire peste care sunt constienta ca nu as putea sa trec usor si imi e teama de ce s-ar intampla apoi, daca ar avea loc. Problema care m-a determinat sa va scriu e aceea ca de fiecare data cand vine in discutie problema unei separari, nu mai pot sa ma controlez. Imi vine sa sparg lucruri, am tendinta de automutilare, de violenta asupra mea, devin nervoasa si agitata, pentru ca apoi sa izbuncnesc intr-un hohot de plans din care nu mai pot sa ma opresc. Incep sa tremur, mi se face frig, simt cum imi fuge sangele din vene si nu mai gandesc lucid. Apoi, urmeaza o stare apatica timp de cateva ore sau zile.Va rog mult sa ma ajutati. Simt ca ceea ce mi se intampla nu e normal si ca am nevoie de ajutor. Daca e nevoie, voi veni si la sedinte de consiliere! Va multumesc anticpat!
Bună ziua. Despărțirile sunt grele pentru orice om. De fiecare dată când ne despărțim, copilul din noi, copilul care se înspăimânta atunci când mama nu era aproape, se trezește și face orice ca să împiedice despărțirea, pentru e îngrozit de ea. Dar e doar un instinct, unul foarte puternic, dar adânc și pe undeva primitiv. Nu puteți conta doar pe instinct, făcând crize copilărești doar din teama de abandon. Ceea ce vi se întâmplă e firesc, dar da, aveți dreptate, nu e „normal”, pentru că, în ecuația finală, e ceva ce vă produce mai multă suferință și vă împiedică să vă trăiți viața așa cum vă doriți. Sau poate chiar vă împiedică să aflați ce vă doriți. Dar e firesc, în același timp, nu e o nebunie extraterestră. Viața de cuplu poate fi raiul sau iadul, în funcție de cât de bună sau rea e, iar situațiile provizorii, incertitudinea, sunt cele mai rele. Faceți în așa fel încât să fiți sigură, ăsta e singurul meu sfat. Și ăsta e probabil mai mult decât ar trebui să-mi permit, față de dvs.
Merită să cereți sfatul unui psihoterapeut, „în direct”, în cabinetul lui. Veți primi mai mult ajutor decât pe internet și poate veți face niște pași către o viață mai bună. Succes!
fiul meu in varsta de 16 ani a fost diagnosticat cu tulburare depresiva, i s- a prescris seroquel 150 mg, ce ma sfatuiti sa faca acest tratament, sa incercam altceva, o a doua opinie? Multumesc!
Ce sa va sfatuiesc? Mi-e greu sa va dau un sfat fara sa stiu absolut nimic despre situatie, in afara de tratament. Si chiar daca as sti, mi-ar fi greu sa va sfatuiesc aici, pentru ca un tanar de 16 ani e in afara competentei mele de psihiatru de adulti. Singurul meu sfat e sa puneti psihiatrului fiului dvs toate intrebarile pe care le aveti. O a doua parere e dreptul dvs fundamental.
Scriu și eu un comentariu pe blogul dvs. de fost ”scriitor ratat”, după cum vă exprimați mai sus. Văd că nu ați renunțat la forma literară a creației dvs., în afară de cea profesională, presupunînd că există o delimitare. Întotdeauna am admirat mult persoanele care scriu poezii sau povești pentru copii, eu însămi am scris doar 3 poezii pentru copii în cei 10 ani de cînd rătăcesc pe cărări de autoare de poezii. (Cea mai recentă dintre ele ”Ghiozdanul”). Vă mărturisesc că nu îmi plac psihiatrii, fiindcă sînt pacientă cu ”istoric” psihiatric îndelungat, dar, după cum spuneți și dvs. ”nu există granițe” pentru anumite forme de comunicare pe internet. Granițele privind statutul social, să fim sinceri, țin mai mult de latura financiară. Eu am multe bloguri, inclusiv unul neterminat despre viața mea nenorocită, dar vă invit să mă vizitați pe blogul meu ”semi-profesionist”, ultimul cu certitudine, unde am cules esențialul despre ceea ce scriu…literar…și continui să scriu acolo. Vă invit pe dvs. și pe oricine altcineva din 2 motive clare, pe care le puteți ghici. Singurătatea și nevoia de dăruire de ceva frumos – dar niciuna nu poate găsi alinare cu ușurință. Mulțumesc.
https://muzelealbe.wordpress.com/
Buna ziua!am fost diagnosticata cu anxietate generalizata,de o luna iau mirzaten 30mg 1 seara+1 anxiar 1mg,iar in timpul zilei 0,50 xanax apoi la control mi s-a mai adaugat fobiless37,5 mg dimineata timp de o saptamana si dupa una dimineata si una seara!credeti ca este un tratament corect,avand in vedere ca mi s-au prescris doua antidepresive?multumesc
Astea chiar sunt întrebări pe care trebuie să aveți încrederea de a le pune psihiatrului dvs, sau altuia, dacă doriți încă o părere, dar la cabinet, într-o consultație. O să spun doar atât: combinația venlafaxină-mirtazapină (cum luați dvs) este adesea folosită în practica psihaitrică și are justificări, din punct de vedere farmacologic, nu e o simplă alăturare de antidepresive. Cu alte cuvinte, nu este incorectă această combinație. Dacă vă va fi și utilă, va trebui să constatați dvs împreună cu medicul dvs curant.
Buna ziua.Fiul meu in varsta de aproape 18 ani (implineste 18 peste trei saptamani) se pare ca are sindrom asperger.Spun se pare pentru ca diagnosticul a fost dat de psiholog , care insa m-a informat ca un diagnostic efectiv se pune de o echipa formata dintr-un psihiatru si un psiholog care urmaresc persoana in mai multe sedinte.Intrebarea mea este daca ma puteti ajuta in acest sens si apoi daca ma puteti indruma in ideea de a-mi ajuta copilul sa se adapteze cat mai bine.Multumesc.
Bună ziua! Fiul dvs trebuie sa se întâlnească cu un psihiatru de copii și adolescenți. E o specialitate aparte. In clinica unde lucrez (Mindcare, in București), există o astfel de echipă, cu pedo-psihiatru și psihologi. Succes!
Buna ziua. Ce parere aveti despre asocierea Venlafaxinei cu Spitomin ? Credeti ca e o combinatie bună ? Sufăr de depresie si anxietate, 38 ani.
Despre asociere în sine am o părere bună, în sensul că e o asociere care face parte din ghidurile noastre de practică.
Dacă se potrivește cazului dvs, n-am de unde să știu. Trebuie să vă întrebați psihiatrul.
Buna ziua. Sufar de tulburarea borderline ( am fost diagnosticata acum cateva luni). Urmez deja psihoterapie de cateva luni ( nu reusesc sa fac o sedinta pe saptamana din cauza limitelor financiare) si iau si tratament medicamentos. De-abia reusesc sa mai dorm noaptea. Unele stari sunt atat de puternice incat de-abia reusesc sa le gestionez. Fac si sport, dar la un moment dat ma disociez si nu mai reusesc sa duc exercitiul pana la capat. Cand sufar, sufar atat de intens, e ca si cand mi-ar infige cineva un pumnal in inima. Nu stiu ce sa mai fac, nu mai am idei…
Deja faceți multe. Vă opcuați de problemă, mergeți la psihoterapeut, la psihiatru. Vă felicit. Îmi pare rău că nu sunteți încă bine, și nu știu când vă veți simți bine. Poate nici profesioniștii cu care lucrați nu știu, dar cu siguranță știu mai multe decât mine, despre dvs. Vorbiți cu ei, întrebați-i ce să faceți în momentele de criză.
Spuneti va rog daca tratamentele psihiatrice determina o regresie a mintii spre trecut.
Tind să răspund „nu”, cu rezerva că nu știu sigur la ce vă referiți. Ce înseamnă „regresie a minții spre trecut”?
Dacă, spre exemplu, mintea era sănătoasă, apoi s-a îmbolnăvit, dar medicamentele au readus-o în starea în care era înainte de boală, am putea face un sofism și să zicem că, în acest caz, medicamentele au readus un trecut mai bun. Dar desigur că nu la asta vă refereați.
Buna ziua! Am o problema din copilarie..sufeream de vome cilclice,iar de atunci am prins o mare frica de a vomita…nu pot controla emotiile,cand merg undeva unde nu cunosc,ma iau emotiile,panica si imi vine sa vomit..ma afecteaza tare mult..nu pot merge in vacanta,la munca,oriunde unde nu cunosc pt ca mi se dace rau. Am fost la un psihiatru si m a diagnosticat cu fobie sociala, mi a dat tratament Seroxat si Anxiar.. credeti ca sunt benefice? O sa scap de frica aceasta?
Ce pățiți dvs e tratabil și merită să faceți tot ce puteți ca să fiți mai bine. Tratamentul e, în principiu, unul standard, deci corect. Mult succes.
Va salut, domnule doctor! Felicitari pentru tot ce faceti!
Un prieten mi-a spus: “Vlad Stroescu este un medic bun si un om bun, contacteaza-l cu incredere!”
Doresc sa vin cu matusa mea la dvs. pentru o consultatie. Mai multi medici i-au confirmat ca simptomele ei nu au cauze fizice.
– are dureri in abdomen, bazin si picioare;
– usturime in zona anala;
– furnicaturi la nivelul intregului corp;
– insomnie;
– senzatie de slabiciune fizica noapte;
– stari anxioase (nod in gat, agorafobie);
– ganduri obsesiva: “Nu ma mai fac bine. Niciun doctor nu ma ajuta: toti imi spun ca n-am nimic”.
Va rog sa imi spuneti daca o puteti ajuta pe matusa mea si cand am putea face o programare la dvs.
Va multumesc!
Mi-am permis să vă editez numele, pentru că aceasta este o pagină publică și nu cred că e ok să vă apară numele real aici. Aceasta NU este o pagină de contact, sub nicio formă.
Dar, ca să vă răspund, desigur că o pot vedea pe mătușa dvs. Dacă o pot ajuta, încă nu știu, va trebui să ne sfătuim împreună cu dumneaei la finalul întrevederii. Dar de principiu, da, dumneaei trebuie să beneficieze de ajutorul disponibil.
Buna ziua,
Am o problema care nu stiu daca ar putea tine de psihiatrie insa as vrea sa consult si un psihiatru fiindca sunt disperata. Am impresia ca nu pot iubi, pot sa ma indragostesc f puternic si dupa o perioada scurta (1-2 luni) something flips si se transforma in ura. Din momentul acela stiu ca totul o sa fie din ce in ce mai rau insa nici sa ma despart nu reusesc. Am facut terapie si m-a ajutat in mai multe feluri insa mi se pare ca am ajuns la ceva de netrecut. Mi-as dori foarte mult sa pot iubi si sa am copii, am deja 36 de ani, dar de fiecare data mi se intampla asa. Cu primul prieten cu care mi s-a intamplat nici nu-mi dadeam seama ce se intampla, am inceput sa am brusc angoase puternice, sa vreau sa ma tai, nu mai puteam manca si nu mai puteam dormi si am pierdut brusc sentimentele de iubire pentru el.
Toate astea se intampla doar cand ma indragostesc.
Va rog sa-mi spuneti daca dvs credeti ca psihiatria m-ar putea ajuta cu ceva.
Multumesc mult
Buna ziua!Am fost diagnosticata cu anxietate generală și depresie ușoară
De o luna iau tratament cu vagostabyl 3/zi și Coexil 2/zi ,mi-a fost prescris Si Anxiar de 1mg la nevoie când am atac de panica ..Medicul nu mi-a spus pe ce perioada sa iau anxiarul Și cum adică la nevoie ?Am văzut pe prospect ca se ia doar o perioada de timp Si medicul nu mi-a spus nimic despre o perioada de timp.Nu pot sa dau de el ca sa îl întreb ..plus de asta e plecat o luna de zile din tara și nu as dori sa iau anxiarul fără sa știu cum .Mai am o problema , am o luna de tratament și parca ma simt și mai rău ,am niște fiori in tot corpul ,neliniște ,agitație ,frica și m-am gândit sa iau și anxiarul da nu știu cum ..!Dimineata ,seara?Nu știu ce a vrut sa spună la nevoie!Va rog din tot sufletul sa ma ajutați cu un răspuns ca ma simt rău !Sarbatori fericite!
Nu pot să vă dau sfaturi în locul medicului dvs. Şi eu recomand medicamente de tipul Anxiar la nevoie, adică precum un medicament de durere: când nu te simţi bine, îl iei, între anumite limite (de exemplu între 0 şi 3 pe zi). Dar astea sunt generalităţi şi nu ştiu dacă acest sfat vi se potriveşte.
Va scriu cu intarzierere , nu știam ca îmi veți Răspunde ,va mulțumesc pt răspuns ,in continuare fac același tratament vagostabyl 3/zi și coaxil 2/zi sunt in a 4–a luna de când fac acest tratament dar fără Anxiar care mi s-a prescris la nevoie Nu am avut curaj încă sa îl iau .. am încercat sa văd dacă îmi revin și fără prin autosugestie dar anxietatea inca nu s-a dus (doar umpic) și iau in continuare doar cu coaxil si vagostabyl, va rog sa îmi răspundeți dacă as lua ,,zilnic ,,câte o jumătate de Anxiar dimineața și jumătate seara așa cum mi-a recomandat medicul pe ce perioada poate fi luat așa ? Câte săptămâni sau câte zile ?Am nevoie și de un al doilea sfat , am uitat sa Îl întreb pe medicul meu ,oricum îl voi întreba și pe el dar vreau sa cer și o a doua părere? Îmi e tare teama de Anxiar sa nu creeze dependentă dacă îl iau pe o perioada mai lunga .Multumesc!
A doua părere e un proces destul de complex. E dreptul dvs, stipulat în legea drepturilor pacientului, dar vă sfătuiesc să mergeţi la un al doilea psihiatru, cu toate documentele medicale şi povestindu-i întreaga istorie, de la început.
Mulțumesc ! Cred ca am sa merg la Dvs. după paști, îmi inspirați încredere și blândețe și asta este foarte important pentru mine
Buna ziua.Din luna mai simt cum bate inima.deși am pulsul între70 87 simt pulsul în ureche în tot corp.Este accentuată mai ales seara cînd mă pun în pat.Am fost la cardiolog și nu a găsit nimic.Acum iau 7,5 mg de mirzaten seara dar tot simt inima cum pulsează.Se vede și pe corp.Oare este pe fond psihic?
Păi, dacă cardiologul n-a găsit nimic, probabil nu e de la inimă. Foarte mulţi oameni îşi simt sau aud inima, fără să fie ceva în neregulă cu inima lor. Pe unii nu îi deranjează, pe alţii da, şi poate fi o sursă de anxietate importantă. Aşa că poate că e “pe fond psihic”, dar nu ştiu sigur, pentru că nu v-am examinat.
Buna ziua !am fost diagnosticata cu depresie usoara si anxierate mi sa dat mirzaten de 15 seara si seroguel xr de 100 tot seara si anxiar 1/4ziua la nevoie !dumineata ma scol cu ametita si mi se inmoaie piciorele si cu o frica pe care cu greu o stapanesc !pana la pranz totul este confuz si ma tine ameteala !nu ma pot concentra !puteti sa.mi spuneti ce se intampla ?
Buna!
Credeti ca pentru tulburarile de anxietate(cele mai deranjante simptome au fost ametelile, mai ales in spatii publice, inchise, aglomerate, pe scari, pe pasarela, frica de a merge singura pe strada, senzatia de ameteala in situatia in care ar trebui sa stau in picioare in pozitia drepti sau orice pozitie fixa, iar pe langa astea transpiratii ale membrelor, tremur, senzatie de dezechilibru si nesiguranta) un tratament prescris de un domn doctor psihiatru cu venlafaxina seara, seroxat dimineata si la pranz si 1/2 anxiar la de 3 ori pe zi ar putea sa dea dependenta?
Ca de obicei, am o mare jenă în a discuta online tratamente care nu-s prescrise de mine. Nici pe alea prescrise de mine nu le discut online 🙂
Dacă un tratament vă poate da sau nu dependeţă e o întrebare serioasă şi importantă pe care vă încurajez să O PUNEŢI MEDICULUI DVS! E singurul în măsură să vă dea un răspuns adaptat.
Ințeleg. Am incredere in medicul meu, dar parerile de pe net sunt destul de “sumbre”(ca sa zic asa) in ceea ce priveste Anxiarul, tocmai de asta incerc sa intreb oamenii care cunosc cel mai bine.
Credeti ca aceste tulburari de anxietate isi vor face disparute simptomele? Ideea e ca la varsta de 20 de ani nu vreau sa cred ca va trebui sa depind de niste pastile sau ca o sa se inrautateasca aceste tulburari. Imi e foarte frica sa nu degenereze in ceva mult mai grav la nivel psihic, chiar daca in urma tratamentului simptomele s-au diminuat pana la disparitie aproape. Imi cer scuze ca insist, dar ma tem ca timpul sa nu aduca agravarea..
Sau credeti ca ar trebui sa merg la un alt doctor pentru o a doua opinie?
E normal să vă temeți într-o oarecare măsură. Nimeni nu știe ce îi aduce viitorul, nimeni nu ne poate garanta că totul va fi bine mereu, până la capăt. Dar nu e ok să trăiești tot timpul cu temerile astea, sau să le lași să îți paraziteze viața. La urma urmelor, exact asta faceți, încercați să vă vindecați de excesul de temeri. Nu știu sigur, dar îndrăznesc să bănuiesc că temerile dumneavoastră sunt excesive și că puțină speranță în mai bine nu v-ar strica. În rest, faceți tot ce puteți ca să fiți bine, inclusiv mergeți la doctor, nu pot decât să vă felicit.
A doua opinie e dreptul dvs legal, nimeni nu vi-l poate lua. Nici nu vă pot sfătui dacă să vi-l exercitați sau nu. Există și exces de opinii secunde (știu oameni care nici după cinci opinii medicale nu sunt mai puțin anxioși), există riscuri și beneficii și în a primi o a doua opinie. Vedeți, multe incertitudini. Cu toate astea, trăim cu ele cu tot 🙂 Vă doresc succes.
Vă mulțumesc pentru raspunsuri😊 o sa incerc sa caut in lucrurile care mi se intampla partea buna, ma bucur ca mi-ati raspuns, m-ati linistit in mare parte.
Va doresc tot binele😀
Salut. Aceeasi intrebare o am si eu cu privire la anxiar,daca e periculos sau nu. Si pe langa asta,ce parere aveti despre hipnoza,credeti ca m-ar ajuta sa imi cunosc fricile de care nu sunt constient si pe care poate incerc sa le ascund sau sa le neg?
Buna ziua. Va rog din suflet sa ma sfătuiți. De vreo 7 -8 ani urmez tratament cu venlafaxina de 150mg 1 dimineața si anxiar 1mg 0.5 dim. Si 0.5 seara. De o săptămână am început sa ma simt rău. Mi-au revenit stările de la începutul depresiei, parcă nu mai sunt eu, am stare de somnolenta si palpitații. Tratamentul mi-a fost prescris in Spania la puțin timp dupa nașterea fetiței. Un sfat va rog. Mulțumesc anticipat
Păi, în primul rând, sper că aveţi un psihiatru curant. Adică unul cu care să vă vedeţi periodic, lunar sau cât de des e nevoie. Dacă nu aveţi, găsiţi-vă unul în apropierea dvs! Cu el vă puteţi sfătui asupra opţiunilor, care sunt multe. Succes!
Buna,de 6 săptămâni fac tratament cu Cymbalta 30mg dimineața și 30mg seara…….ani ar jumate dimineața și una seara.Ma simt foarte obosita ….fac atacuri de panica…..pana sa încep tratamentul cu Cymbalta nu mai avusesem de mult așa atacuri puternice.Am încercat și paroxetina vreo 4 luni dar la fel nici un efect,cipralex doar 5 mg….simțeau anxietatea dar nu făceam atacuri..vreo 4 luni.Mentionez ca fac și terapie de vreo 2 ani …cum pot scapă odată de anxietate și atacuri???posibil ca organismul meu sa nu accepte nici un medicament?
Buna ziua. Credeti ca tendinta de a consuma alcool pe ascuns, de a minti si teama de a vorbi deschis, starile de depresie ar putea fi vindecate pe cale psihiatrica?situtia e destul de complicata, au aparut aceste obiceiuri, primele 2 mai ales, dupa ce in viata mea a aparut un barbat cu care familia nu e de acord, el fiind mai violent verbal.
Cred că, dacă ne cereți ajutorul, ne vom strădui să vi-l dăm sau să găsim pe cei în măsură să vi-l dea.
Buna ziua!
Va scriu aici si sper sper sa îmi răspundeți deoarece nu găsesc nici o alta modalitate de contact înafară de programare și as dori sa știu un lucru dacă se poate. Am observat sa sunteți printre extrem de putinii medici psihiatrici care accepta măcar ideea de ADHD la adulți. Am observat ca a-ti menționat câteva lucruri despre ea la un moment dat. As dori și eu sa știu dacă exista vreo șansa sa puteți face un control in mod specific pentru diagnosticarea ei, pentru a afla dacă este posibil sa am asa ceva si pentru a putea continua in a cauta un tratament si ajutor specific. Daca ajuta la ceva, vârsta este de 22 de ani, sex feminin. Sa-mi spune-ti va rog dacă crede-ti ca va puteți ocupa de asa ceva și dacă ar fi ok sa fac o programare la dumneavoastră.
Mulțumesc anticipat!
Buna ziua. ADHD la adult există, bineînțeles. Orice psihiatru ar trebui să fie în stare să vă ajute, cam în aceleași condiții, deși acestea nu sunt minunate. Nu sunt, pentru că, într-adevăr, până foarte recent, ideea de ADHD la adult era inexistentă. Eu unul, în rezidențiat, nu am învățat nimic despre ADHD, nu am văzut niciun caz (sau nu l-am recunoscut), în cărțile noastre nu se vorbea despre această tulburare. De parcă toți copii cu ADHD se însănătoșeau brusc la 18 ani, sau de parcă, adult fiind, trebuia neapărat să schimbi categoria diagnostică, să intri forțat într-una de om mare, depresie, anxietate etc.
De abia mai târziu, în practica mea de ambulator, am descoperit cât de dureros de real e ADHD, și a trebuit să mă străduiesc să învăț despre el și să lucrez împreună cu colegii mei psihologi și psihoterapeuți în privința asta. Deci dacă veniți, vă promitem că ne vom da toată silința să găsim împreună niște răspunsuri, fără să pretindem că suntem niște specialiști nișați în problematica ADHD.
Buna ziua,
Ce puteti sa mi spuneti despre invega 9mg da rezultate bune dupa 7-8 luni de tratament cu el?
Actualul meu medic vrea sa mi recomande seroquel 600 mg cu invega 9mg. Eu am o mare retinere despre seroquel citind prospectul ar da ganduri sinucigase, nu ai mai avea vointa, nu ai mai gandi logic.
Care este parearea dvs?
Multumesc anticipat
Dragă Flori, mi-e tare greu să răspund la astfel de întrebări specifice despre tratamente. Ele își au locul doar într-un cabinet de doctor. Fiecare om are propriile lui beneficii și neajunsuri de la un tratament, specifice vieții lui, geneticii lui, relației lui cu medicul. Așa că mă iertați dacă nu am un răspuns precis pentru dvs.
Bună ziua! Am un diagnostic de tulburare de personalitate borderline, pus 12 ani în urma De dl. dr. Ionescu Adrian, de la spitalul Nifon. Am primit tot felul de tratamente, incluzând antipsihotice. Sa nu îmi spuneți ca în cazul meu tulburarea se pretează doar la psihoterapie, deoarece înainte de a lua medicație comportamentul, gândirea plus stările pe care le aveam nu aveau legătură cu condiția mea sociala, morala, profesionala. În ultima perioada am făcut tratament cu seroquel de 600 mg, 2 anxiare, efectin de 150 mg și orfiril de 1000 mg. Simtindu_ma tot timpul fără nici un fel de inițiativa, fără chef de nimic, fără imaginație, chiar puțin exaltata, am schimbat medicul, care s_a jucat cu starea timica, și am întrat intr_o manie medicamentoasa. Aceasta a dus la o tentativa de suicid, cu ingerarea de medicamente: coma de gradul 2, terapie intensiva etc. M_au salvat iar acum, sunt pe același tratament 600 mg seroquel, anxiar 2,efectin 150 mg, orfiril 1000 mg. Însă starea mea nu e buna, doar ca m_a adunat un pic, însă simt anxietate, inferioritate fata de lume, stare de frustrare, și de asemenea nu am nici o inițiativa, doar seara pot sa spun ca privesc la TV, zic eu lucruri interesante. Formația mea e de profesoara de matematica.
Buna seara , d.l doctor . Dupa o consultatie la medicul.psihiatru am.primit ca si tratament venlafaxina . Imi este teama sa.incep tratamentul din cauza reactilor adverse.
Am 35 de ani si o viata fara probleme reale, un copil.sanatos, un sot intelegator. Si totusi ma simt zilnic ca si cum.as purta doliu in permanenta , trista , sa.mi doresc sa.mor ,nu.ma.intereseze de.soarta mea nici macar un.pic . Zilnic urasc ca trebuie sa ma trezesc sa plec la serviciu care nu mi face placere( dar.nu e el.principalul.motiv ). nu gasesc motivul pt care ma.port si.ma.simt ca o distrusa . Ca cea mai nenorocita pers.de.pe.planeta . Cu stima scazuta. Fara viata . Nu suport.lumea din jurul.meu Câteodată nici familia . Vreau sa.ma.izolez dar.n.am cum . Noptile le dorm ineficient . Ma trezesc mult mai.obosita.
Cum credeti ca e.mai bine sa.procedez ?
De 5 ani ma.zbat.cu pers. straina din.mine., de cand a.murit.tatal.meu.
Va multumesc pt.timpul.acordat .
Buna. Am o intrebare care este putin pe langa subiect. As vrea sa stiu daca este coincidenta de nume, sau dvs. sunteti cel care ati tradus cartea ,,Viata unui barbat necunoscu” de Andrei Makine.
Nu e coincidență, eu sunt. Nu prea sunt mulțumit de acea traducere, eram rezident, am făcut-o în grabă, nu e tocmai bună. Dar rămân cu satisfacția de a fi citit cartea aceea mai temeinic decât am citit vreodată vreo carte.
Buna ziua,
Sunt transplantata de rinichi si ma confrunt de cateva luni cu probleme digestive care nu ma lasa sa dorm, cu toate ca iau Rivotril (1 mg), Mirzaten (15 mg) si Olanzapina (2,5 mg). Investigatiile facute la aparatul digestiv nu au evidentiat nimic grav (duodenita si niste mici polipi duodenali), dar tratamentul prescris (Controloc, antispastice, Espumisan, etc) nu ma ajuta. Din cauza balonarii si durerilor abdominale adorm tarziu (uneori dupa miezul noptii). Dimineata ma trezesc foarte devreme (pe la 6) si nu pot sa mai adorm la loc. Sunt tot timpul obosita si nu pot sa fac mai nimic, stau in pat efectiv. Sunt disperata. Va rog sa ma ajutati macar cu un sfat! Faceti si psihoterapie? Multumesc foarte mult.
Dacă toate analizele sunt normale, bănuiesc că aveți sindromul intestinului iritabil, care e o treabă foarte chinuuitoare. Nu fac psihoterapie, dar se găsesc foarte mulți psihoterapeuți buni, cred că e o idee bună să vă găsiți unul. Nu am sfaturi „minunate” pentru situațiile acestea, ca și colegii mei de obice tot încerc tratamente până găsesc unul care să ajute cât mai mult. Deci sfatul meu e să nu disperați și să îi propuneți medicului dvs să regleze tratamentul, să încerce noi variante dacă are idei.
Buna ziua,
Am si eu o mare problema cu mama mea:are dureri in tot corpul (omoplati,la ceafa,in fata spre umeri,genunchi),durere de cap foarte mare (o doare si cand atinge pielea capului:in crestetul capului,la spate la ceafa, partile moi de la spate),descrie durerea de cap ca dupa o lovitura cu un obiect ( o durere in anumite puncte). De mai multi ani a tot luat antidepresive,iar din iarna,cand a reinceput , a mers la 3 doctori psihiatrii si nu se sinte deloc bine ( ba chiar a avut si 2 atacuri se panica in care ne-a speriat grozav de tare). In prezent (de vreo 2 saptamani) a trecut la dulsevia (30 mg cateva zile, apoi 60 mg,bromazepam ,tritico si ginko biloba. Azi a mers din nou la medic,intrucat nlse simte agitata,o doare capul ff tare ca un junghi acum si i-a marit doza de dulsevia la 120 mg si bromazepamul. Va rog sa ma ajutati cu o parere daca schema e ok,mi-e tare teama sa nu aiba prea multe efecte adverse acum sau la momentul cand i le va scoate. Mentionez ca a mai luat anul acesta si nu i-a facut deloc bine:escitalopram ( i-a facut fff rau,atacurile d le panica,dureri mari de cap,tremur), doxepin,seroxat, rivotril.
Va rog din suflet sa ma ajutati. Multumesc,
Anca
Buna Vlad,
Trec prin calea asta intrucat nu mai stiu cum sa dau de Dumneata.
Dupa multa vreme , mi-am luat curajul in maini si fac un drum prin Bucurestii vechi sau noi , depinde de sansa.
Mi-ar face mare placere sa va revad.
RP
Strasbourg
Buna seara. Sunt in tratament antidepresiv. Am.luar anxiar care 1/2 De 3 ori pe zi cam 1 luna si jumatate. Acum trebuie să îl iau doar la nevoie. Vroiam sa va intreb daca 1/2 Pe zi poate da dependența? 🙂
Eliona, orice doză poate da dependență. Mai mult decât doza, luatul zilnic e cel care dă dependeță. Dar asta nu e obligatoriu, și de cele mai multe ori nici măcar foarte periculos. În ce măsură dependența de lorazepam ar putea fi o problemă pentru dumneavoastră e ceva ce trebuie să discutați cu medicul dvs, pentru că variază foarte mult, de la caz la caz.
Buna ziua, am ajuns la blogul Dvs. Citind articolul Dvs despre psihoze de pe medlife.ro.
Îmi puteți spune, va rog, dacă ce ați menționat acolo despre internarea nonvoluntara mai este de actualitate? O am pe mama bolnava de schizofrenie sau tulburare schizoafectiva care de 3 ani nu își mai ia tratamentul și suntem efectiv disperați. M-ar ajuta orice sfat ați avea. Mulțumesc mult!
Adi, da, articolul ramane de actualitate, nimic nu s-a schimbat in legea sănătății mintale de atunci. Dacă mama are nevoie de ajutor și nu există altă cale, puteți declanșa procedura internării nevoluntare.
Am experienta multa , din pacate, si se poate face la spitalele care nu au reticienta la situatii complicate. Inseamna pt. ei multe formalitati: internare, ei fac comisie de constatare, se transmite la judecatorie, se prezinta bolnavul la judecatorie cu avocat din oficiu, si la vindecare invers. Nu stiu cat se pricepe judecatoria in cazuri de boala psihica , dar asta e procedura. Ei sunt multicompetenti.Se cam intarzie la externare din cauza formalitatior de la Judecatorie. In general, am observat ca la spitale nu le convine. Am avut cazuri nenumarate. O singura data s-a aplicat. Insistati.
De fapt de cate ori chemam salvarea fara consultarea bolnavului, ca daca are probleme psihice , cu cine sa te consulti? , asta ar fi procedura.
Nu avem legea sa ne ajutam bolnavii, chem salvarea pt. un psihic bolnav pentruca nu se mai poate tolera situatia privind sanatatea lui, si cei de la salvare il intreaba pe psihicul decompensat, daca vrei sau nu sa vrei la spital. El spune, nu. Si atunci nu il duce, daca nu aveti tutela.
Chemati 112 cereti salvare si politie neaparat, avand toate documentele medicale.
Salvarea evita probabilitatea de violenta , politia se asigura sa nu moara pacientul, deci se intalnesc la poarta.
Chiar daca bolnavul e linistit, nu stii ce reactie poate avea, de aceea trebuie politie. In general am avut politisti profesionisti ,cu abilitati psihice , cu rabdare, in experenta de 14 ani.
Oricum ca sa duci un apropiat psihic de la locuinta la spital e o traumapersonala si amani pana nu se mai poate.
Dar vine momentul cand nu se mai poate, si asta e pentru binele lui.
Cand considerati ca e mai bine sa fie administrate antidepresivele ISRS(ex:sertralina)? Dimineata sau seara? Si in ce masura influenteaza acest lucru desfasurarea activitatilor obisnuite?
Blackopium, eu de obicei recomand sertralina de dimineață, pentru că e ușor stimulantă și există un risc mic de insomnie dacă o iei seara. Dar depinde de omul care o folosește. Unii au somnolență de la sertralină, doar în primele săptămâni, și atunci o mut seara. Cu timpul, după trecerea primei luni, nu mai contează așa de mult momentul în care o iei.
Bună ziua! În urma cu 2 luni bunica mea s a stins din viata, iar la câteva zile distanta am început sa am o frica intensa și insomnii noaptea. De asemenea aveam o frica de mâncare și nu puteam manca.in același timp îmi era frica ca dacă nu mănânc ajung la spital sau mor și aveam gânduri obsesive ca trebuie sa mănânc. Am fost la medicul psihiatru și mi a dat tratament cu bromazepam la prânz și seara și mirzaten. A trecut o luna și ma simt mai bine. Însă mi s a întâmplat ca de câteva ori sa nu pot înghiți din prima și mi s a întâmplat și înaintea tratamentului și în timpul tratamentului. Inghititul este o problema legata de anxietate? ME tionez ca nu mâncam sau beam și pur și simplu mi s a întâmplat în timpul zilei. Și de asemenea doresc sa va întreb ce părere aveți de acest tratament. Va mulțumesc și aștept un raspuns
Precizez ca era vorba când înghițeam saliva, nu reușeam din prima. Mi s a întâmplat de 3,4 ori în 2 luni
Buna ziua. Imi pare rau sa aud de bunica dvs. Si imi pare rau ca raspund asa de greu.
Dar da, dificultatea de a inghiti, desi poate insemna multe lucruri, e un simptom frecvent al excesului de anxietate.
Tratamentul e bun, daca va ajuta. Ganduri bune!
Bună ziua din nou! Va mulțumesc pt sfat. Doresc sa va spun ca de 3 luni urmez tratamentul cu mirzaten și brimaxaodm jumătate de pastilă seara ambele. Întt:.adevar m a ajutat sa ma simt mai bine, sa pot manca, sa pot avea o stare mai buna, sa pot dormi, insa mai am câteva probleme :îmi este teama sa plec în călătorie, departe de casa, imi este teama sa ies chiar și în câteva locuri în București, dar cu toate acestea am ieșit. Am o problema și cu mâncarea, deoarece sunt obsedata ca trebuie sa mănânc și câteodată când ies în oraș și trebuie sa mănânc simt o teama. Mi as dori sa nu mai simt aceasta teama și sa fiu un om normal. Doctorul psihiatru mi a suplimentat tratamentul și cu Cipralex seara cu mirzaten jumătate de pastilă ambele, și dim jumătate de pastilă de Cipralex mi a scos brimaxaodm și mi a dat Xanax, insa nu l am urmat pt ca mi se pare prea puternic. Doresc sa va întreb, este ok sa iau concomitent Mirzaten cu Cipralex? Sau m ar ajuta mai mult Cipralex decât mirzaten? De la mirzaten m am îngrășat 10 kg în 3 luni. Mulțumesc și aștept un răspuns
Bromazepam, imi cer scuze
Buna seara,
De ceva timp sufar de anxietate generalizata si atacuri de panica, manifestate recent prin faptul ca nu ma simt deloc bine in spatii publice, metrou, transport in comun, multime. Este un efort sa merg la serviciu, ma simt bine doar acasa. Fac sedinte de psihoterapie in momentul de fata, intrebarea mea este: e suficient doar sedinte de psihoterapie sau trebuie sa recurg si la medicamente?
Multumesc.
Tulburarile anxietății se pot trata și cu medicamente. Psihoterapia și farmacoterapia nu se exclud reciproc, ba din contră. Dar trebuie să vedeți un psihiatru ca să aflați în ce măsură vă poate ajuta un tratament, și care ar fi mai potrivit.
Cautand un spital de psihiatrie din Milano, unde a ajuns probabil baiatul meu schizofrenic, de varsta Dvs. am ajuns la un articol f. interesant si valoros semnat de Dvs.Cum ar trebui sa fie un spital de psihiatrie de urgenta.? Recunosc ca nu am avut starea psihica de a citi comentariile. Ce scriu nu e chiar de domeniul urgentei. Am sunat 112 cerand si politia, nu am avut niciodata probleme decat traume psihice personale. si mila fata de baiatul meu. Foarte important e sa i se asigure timp medicului psihiatru pt. pacienti, sa nu fie obligat de diverse formularistici. Important e nr. pacienti pt. un medic.Sunt medici devotati, multi. In Tarnaveni , mai in cativa ani a fost un medic la 40 pacienti, azi cam 20. Foarte mult. In strainatate,am reusit sa ii numar doar in Budapesta 1 medic la un salon de 8 pacienti, carea a stat de vorba in fiecare zi cu fiecare. Eu simt deficienta si in lipsa de psiholog COMPETENT in psihiatrii, care sa faca mai mult decat sa redacteze fraze banale de constatare. Sa acorde consiliere. Si atunci cand cineva e internat sa nu se faca copy de pe ultima Foaie de iesire. Si iese pacientul cu mentiunea de stare usor ameliorata. Si urmeaza societatea care nu acorda sanse pt. recuperarea lor. Da, ei nu sunt puscariasi. Stiti si Dvs. cat de inteligenti sunt majoritatea schizofrenicilor. Ii aducem acasa din spitalele de urgenta din Franta Germania Italia, asta doar in decurs de un an, pana ne tin banii nostrii si al rudelor.. Pe urma ne uitam de pe balcon ce fericiti sunt cei care merg spre locul de munca. Si cat de bine le-ar face si la ai nostrii un loc de munca, ca sa aiba o satisfactie si motivatie de a trai. Dar ei au stampila pe adeverinta medicala de la medicul de familie. Nu vorbesc de conditiile inumane din psihiatrii. Nu poti sa amelorezi bolnavii psihici cu 8-20 intr-un salon sa nu vorbesc de 40 la sectia inchisa.Bolnavii psihici sunt uitati, marginalizati, nebagati in seama, cu toate ca multi ar putea fi reabilitati. Vorbim si ne auzim doar noi.
Niciodata nu am comentat tratamentele prescrise de medici. Mie mi se pare ca la noi in tara gama de medicamente accesibile e cam restransa. Ce parere aveti de un caz de schizofrenie care in ultimul timp se manifesta cu delir,cu toate ca i se injecteaza de un an 1 la doua saptamani Haloperidol inj. 50 ,miligrame, Rispen , Deparkin. Exista alte solutii? E tratat de medici pe care ii respect, dar vreau si alte pareri. Cum pot fi constientizati sa isi asume boala si sa respecte tratamentul?
Va doresc multa satisfactie in profesia Dvs.
Buna ziua!ma bucur nespus ca v-am gasit ! Sper din suflet sa primesc o fărâmă de înțelegere asupra unui aspect ce mi-a schimbat viața in 2 luni . În urma cu 4 luni am facut un tratament hormonal duphaston pt 2 luni , dupa care am inceput sa expermintez senzatii ciudate de amețeala, voma, slăbiciune. În timpul ăsta am fost prin spitale sa aflu ce se intampla si intre timp observăm si o stare anxioasa, teama de a sta singura , o agitatie .se pare ca totul este dat peste cap. Am ajuns si la psihiatru .schema este anxiar ,prozac,Venlafaxina. Cea din urmă am senzația că imi face mai mult rau , ma agită. Varsaturile tot mai sunt mai ales dimineata chiar si bilioase.plus un helicobacter pylori. Nu stiu cauza varsaturile.
Buna ziua. Deocamdată nu m-ați găsit 🙂 Ați găsit niște texte scrise de mine. Nu un loc unde aș putea da consultații online. Nu ar fi în regulă să am păreri pe internet legat de tratamentul dvs. Dacă doriți o a doua opinie, trebuie să vă programați la un psihiatru. Și mi-am luat libertatea să vă transform numele întreg în inițiale, pentru că nu știu sigur dacă v-ați dat seama că, dacă scrieți în comentarii, ele vor fi publice și oricine vă poate citi numele și suferințele. Acestea fiind zise, aveți compasiunea mea și vă încurajez să aveți o relație cât mai deschisă cu psihiatrul dvs, care vă poate explica toate reacțiile adverse și vă poate regla tratamentul. Sănătate!
Și eu iau Mirzaten și ma simt mult mai bine, nu am avut efecte secundare, decât faptul ca adormeam imediat noaptea. Cred ca Cipralex ul este mult mai bun. Cu ocazia aceasta îl rog pe domnul doctor dacă ne poate oferi o părere în legătură cu antidepresiv ul mai bun din aceasta 2.k seara frumoasa!
Buna seara. Intamplator am dat de dvs, cautand pe Google psihiatrul care sa ma ajute sa ies din problema in care sunt.V-am urmarit aproape toate interviurile pe youtube si mi-ati transmis sentimentul acela ca sunteti medicul perfect care sa ma ajute sa scap de atacurile de panica infioratoare pe care le am. Imi doresc o consultatie la cabinetul dvs.
Ce pot sa spun sigur e că nu sunt medicul perfect 🙂 Așa ceva nu există.
Puteți să vă programați oricând, la Mindcare, de exemplu.
Dle doctor, va urmaresc de mult timp si va acord toata increderea mea. As dori sa ma sfatuiti intr-o problema delicata: tulburare de identitate de gen.
Este vorba de un baiat (a fost fata, pana cum 5 ani), adoptat de o familie de intelectuali, a absolvit Medicina anul asta, dar are un comportament infantil . Chiar habotnic.
Pana ieri a fost internat la Elias, cu o complicatie enterogastrica, nu mai vrea sa manance, nu mai vrea nicio conventie sociala si a cerut ajutor , dar sa fie femeie! Eu , personal, consider ca barbatii sunt mai buni ca psihiatrii sau psihologi. Ce ne sfatuiti si unde sa ne ducem?
Eu nu cred deloc că bărbații sunt mai buni ca psihiatri, psihologi sau medici. Ba chiar există unele dovezi cum că femeile din aceste profesii au, statistic, rezultate mai bune.
Dacă persoana respectivă a cerut ajutor, eu zic să lăsăm să își aleagă ajutorul pe care îl dorește, psihiatru, psiholog, femeie sau bărbat 🙂 Chiar nu contează lucrul ăsta. IMportantă e relația pe care și-o va face cu acel om, indiferent de gen.
Buna. Și eu iau de 2 sapt Mirzaten de 30 mg 1 cp seara, dar ma simt,, obosita, slăbită, amețesc ziua, reacțiile astea mau dat peste cap… Mie cam frica
O fi de la Mirzaten. Dar nu știu sigur. Dacă e de la el, va trece de la sine 🙂 Dar îmi depășesc larg atribuțiunile dându-vă sfaturi despre tratament aici. Întrebați-vă medicul ce părere are despre simptomele astea.
Buna ziua..Va -am descoperit in cautarea mea disperata de a primi un raspuns la toate intrebarile pe care mi le pun in fiecare zi .Am un baiat de 31 de ani,consumator de droguri asa zise usoare.Acum 3 ani a avut primul episod psihotic.Primul medic care a venit acasa si l-a vazut a spus clar ca e vorba de schizofrenie .Nu mi-a dat prea multe posibilitati decat o reteta cu risperidona si diazepam.Era imposibil sa il conving sa ia tratamentul iar intrnarea nevoluntara nu imi dadea prea multe sperante mai ales ca el disimula toate simptomele pozitive in fata tuturor .A trebuit sa citesc ca sa imi dau seama ca putea fi vorba de schizofrenie paranoida si ca episodul durase peste 6 luni.Am inceput sa ii dau tratamentul fara ca el sa stie si intradevar dupa 2 luni si-a revenit dar a reluat consumul de marihuana pe fondul depresiei cauzate de disfunctiile sexuale cu care se confrunta in urma tratamentului.A refuzat sa mai ia tratamentul mai ales ca intre timp a citit tiate reactiile adverse ale risperidonei.A mers la sala sa scape de surplusul de greutate ,era lucid si fericit ca a slabit dar faptul ca nu isi putea face o relatie l-a daramat din nou si s-a reapucat de drog.Am mers la mai multi medici psihiatri dar in final concluzia e aceeasi ori umbli nebun fara tratament ori esti constient dar ramai un om cu o viata incompleta.Exista vreo solutie incat sa nu fie afectata viata sexuala in urma antipsihoticelor ?Undeva in sufletul meu anticipez raspunsul dar poate nu e totul pierdut …Va multumesc din suflet ca a-ti avut rabdarea sa imi cititi mesajul.
Am incercat să vă răspund printr-un email.
Buna ziua, domnule doctor! Exista vreo modalitate de a obtine o programare mult mai rapid decat cea prin call centerul Medlife? Am sunat la inceputul saptamanii acesteia si am fost programata tocmai pe 20. Simt nevoia sa ajung la dumneavoastra mai repede. Cum pot proceda in acest caz?
Multumesc!
As vrea sa existe vreo modalitate mai rapidă, dar dacă ați fost programată de abia atunci înseamnă că pur și simplu tot restul locurilor sunt deja ocupate de alți oameni. Dar puteți să mai încercați, eventual sunând direct la
Mindcare, există întotdeauna posibilitatea să se anuleze o programare, să se elibereze un loc…
,
Buna ziua, d le doctor.Am facut o depresie in urma cu 8 ani si de atunci tot ma chinuies sa mi gasesc o stare de bine.Am urmat tratament cu fevarin, cymbalta, venlafaxina, cipralex , prozac si in prezent iau convulex si seroquelle.Ca anxiolitic am anxiar. Mentionez ca am facut si stimulare electrica transcraniana.Ma simt rau, nu pot respira, abia merg, corpul meu este intepenit.Vreau sa stiu parerea dvs.despre terapia electroconvulsiva, poate imi recomandati un centru din europa.Fiecare zi e un chin, imi este rau continuu. Va multumesc.Ma intereseaza si o solutie medicamentoasa daca mi o puteti sugera, as veni la consultatie.
Terapie electroconvulsivantă se face și în România, și în foarte multe centre din străinătățuri. Nu e vreo chestie specială, de elită, ci un tratament vechi și verificat, în mod normal orice spital de psihiatrie ar trebui să aibă opțiunea asta disponibilă. În România e mai multă timiditate, dar la Obregia știu că există și merită să cereți acolo o părere.
Buna ziua, am urmat tratament pentru tulburări de panica timp de 3 ani. Acum l-am intrerupt in decursul a 4 săptămâni deoarece sunt însărcinată și trebuie sa alăptez copilul la naștere. Am observat stări de agitație, panica, insomnii, oboseala . Este normal sa fie așa la întreruperea tratamentului? Și dacă da cât durează aceasta stare ? Mulțumesc !
Buna ziua. Felicitari pentru vestile bune. Dar intrebarea pe care mi-o puneti ar trebui sa o puneti medicului dvs, la cabinet. Uneori tratamentele pentru tulburari de panica pot da `simptome de intrerupere`. Insa stiu prea putine despre dvs si supararile dvs ca sa am o parere despre ceea ce vi se intampla.
Eram curioasa doar dacă este o perioada trecătoare (sevraj) sau au revenit tulburările de panica. Am 6 zile de când am intrerupt tratamentul de tot și ma simt groaznic . Mulțumesc mult !
Bună ziua, d nu Doctor sunt o mama care nu stie ce ar trebui să facă ca copilul meu 20 ani sa fie bine,a fost diagnosticat în luna decembrie 2019 cu schizofrenie simplă și tulburări de comportament mixte ,urmează tratament cu injectabil clopixol depot 1ml la două săptămâni 5mg olanzapina, depachin 1000mg si o pastilă de Lepromazin, urmeaza acest tratament de trei luni si el nu este bine acuza dureri de cap, are tremur fff accentuat la mana dreapta ,nu mai suporta zgomote are crize de tipete,la tv nu se uita nici pe telefon numai comunica.
Nici eu nu va pot sfatui de la distanta. E dreptul dvs legal de a mai cere o opinie. Si când e vorba de astfel de diagnotice serioase, cred că e chiar bine să o faceți. Doar să nu întrerupeți tratamentul între timp.
Un blog excelent. Îmi pare rău că nu-l pot vizita mai des și zăbovi mai mult. („Diable du temps”.)
Excelent, excelent, dar plin de greșeli gramaticale.
Bună ziua. Pentru tulburarea obsesiv compulsiva și anxietate eu iau în momentul de fata olanzapina. Doamna doctor mi.a recomandat Mirzaten. Ce părere aveți? Vreau sa specific ca nu am probleme cu somnul. Mulțumesc pentru răspuns!
Buna….voiam sa va intreb despre Cipralex…iau cipralex pentru tulburare de panica…însă parca au trecut 2 luni..Si tot…mai…am stări de anxietate…transpiratii…etc…Doza recomandată este de 10 mg…oare nu mi se potriveste tratamentul sau mai trebuie sa astept…Multumesc !🙏
Bună ziua,
Simptome: amețeală, tremurat, senzație de arsură în piept/stomac și în interiorul mâinilor (ca o frică intensă, extremă), dar fără palpitații sau probleme de respirație, care durează câteva ore, mă simt ciudat și am senzația că o să înnebunesc, slăbiciune în picioare, + plâng zilnic… fără un motiv anume, doar că simt nevoia să plâng (poate și pentru faptul că mă simt așa rău și îmi e frică că îmi voi pierde controlul).
Notă: Analizele medicale sunt normale (inimă, RMN, ORL), singura analiză necorespunzătoare este un nivel scăzut de testosteron, semnificativ sub limită (dar fără implicații sexual semnificative). Sunt bărbat, 37 ani.
Diagnostic: Tulburare de panică.
Tratament: 10 mg Prozac de două săptămâni, urmând progresiv să crească la 20 mg, și ulterior la 40 mg. Adăugat Clonazepam 0.5 de două ori pe zi, cu intenția de a dubla doza.
Întrebările mele sunt generale și sper că se pot răspunde public, dacă nu în privat:
1. Îmi va schimba Prozac-ul personalitatea? (îmi e foarte teamă, deoarece sunt o persoană bună, sensibilă, empatică și nu vreau să se schimbe asta, am doar nevoie de schimbarea simptomelor de mai sus);
2. Pentru câtă vreme trebuie urmat tratamentul? (urăsc medicamentele din tot sufletul meu, și îmi e frică de efectele secundare: disfuncție sexuală și amorțeală emotională/apatie); Vreau doar să îmi revin și să mă bucur de viață
3. Cât de mare este riscul de dependență?
Vă mulțumesc!
Felicitări pentru blog!
Buna ziua,
in urma unor socuri emotionale am devenit foarte anxioasa si depresiva de 10 ani in urma. Mi au fost prescrise pe rind cam toate antidepresivele impreuna cu anxiolitice. Am facut tratament cu care am merd bine si 2 ani de zile. Dupa intrerupere am recazut, am reluat tratamentul de mai multe ori pe perioade mai scurte , dar dupa intrerupere de fiecare daca sufeream recadere. Ultima data medicul psihiatru a spus ca as suferi de ciclotimie, mi a prescris sertralina, doxepin si seroquel seara. Sunt foarte ingrijorata de diagnosticul meu dupa ce am citit pe internet ca daca e chiar asa poate dura tratamentul toata viata si chiar poate da in tulburare bipolara( am 45 ani). Mentionez ca am fost consumatoare de cafea, tigari, ocazional alcool, dar de o perioada nu mai pot consuma nimic, nici macar o tigara, aceasta provocindu mi lipsa de aer si dureri bilaterale ale gitului si urechilor. Mentionez ca am facut toate analizele posibile si mi s a spus ca sunt ok. As dori sa stiu daca acesta ciclotimie(sper sa fi fost bine pus dianosticul) trebuie tratata cu medicamente pe toata durata vietii sau merge si psihoterapie? 5-HTP-ul este dupa parerea d-voastra folositor in cazul unei depresii? Va multumesc anticipat.
Buna ziua ,Dl doctor.Am fost la dvs la o consultatie si diagnosticul a fost tulburari obsesiv compulsie si urmez un tratament cu cipralex.Acum sunt insarcinata si de 3 zile am renuntat la tratament(la indicatiile ginecologului)insa nu ma simt deloc bine:am insomnii,mainile si picioarele ma furnica.Imi puteti recomanda ceva?
Buna, Vlad, ma poti ajuta cu datele tale de contact pentru o colaborare? Multumesc.
Buna ziua. Am dat din intamplare de acest site. Imi place ca vorbiti deschis cu pacientii. Pe cine am eu medic psihiatru nu prea vorbeste cu mine. Mentin relatia pentru ca nu ma indoapa cu multe medicamente si, observand ca starea mea psihica s-a imbunatatit, mi-a mai simplificat schema de tratament. Fac de un an si cateva luni tratament psihiatric si terapie cognitiv comportamentala. Simt totusi nevoia de mai multa deschidere si sinceritate privind tratamentul meu. Dra.psiholog imi tot spune ca sunt somatizari simptomele fizice pe care le simt si ca de o parte din aceste lucruri ma plangeam si inainte. Dar mie nu mi se pare ca este chiar asa. De aceea v-am scris. Diagnosticul meu este depresie moderata cu tulburari de personalitate borderline histrionic si componente si din alte tulburari, care nu mi s-au spus care sunt. Ca tratament, in prezent iau doar cipralex de 10mg seara si convulex de 500mg tot seara. Pana acum un an si ceva nu am stiut ce diagnostic am si nici nu am cerut ajutorul specialistilor. Ma lupt din copilarie cu problemele acestei tulburari si chiar am facut multe progrese singura. In prezent totusi simt ca vointa mea a disparut si ca nu reusesc sa lupt cu schemele mele si ca am obosit. Acest tratament ar fi trebuit teoretic sa imi dea o stare de energie, dar mie imi e somn mai tot timpul, autodisciplina e tot scazuta, nu mai am vointa sa slabesc si in urma tratamentului m-am ingrasat de la 56 de kg la 75-76 si nu mai am putere sa fac sport, nu am nici un motiv rational sa ma apuce tristetea si totusi foarte des ma compleseste insotita de deficienta. Am 38 de ani si intr-adevar schimbarea e greu de realizat. Nu am viata personala si nici dorinta de a avea (ma refer la partener), nu am copii si nici nu imi doresc, nici animale si nici nu imi doresc. Am renuntat la un stil de viata pe care l-am avut timp de 14 ani si acum sunt in perioada de adaptare. Vreau sa ma gasesc. Inca nu stiu cine sunt. Stiu ce vreau sa fac si totusi parca nu am putere sa lupt. Crampele musculare continua atat la maini cat si la picioare, problemele cu colonul se agraveaza ( am intoleranta la lactoza si foarte putin la gluten, dar in afara de lapte, restul alimentelor nu le-am exclus). Am permanent o stare de nervozitate si nici cand stau pe loc nu imi pot opri ticul de a ma juca cu ceva. Fie imi bag unghiile in carne sau sub unghii sau clampanesc cu capac de ceva etc. Am tahicardie si seara ma cuprinde anxietatea. Nu pot dormi decat cu televizorul aprins pentru ca nu suport sunetele monotone si sacadate pe care le aud daca nu e aprins. Stari de greata cu care ma trezesc si persista; in fiecare dimineata urina are o culoare rosiatica si ma doare in zona rinichilor; ochii ma dor si ma ustura; am si alergie la praf si polen si acarieni in general; am nevralgie de trigemen care ma supara zilnic; pete rosii pe piele ca niste cosuri, dar nu sunt cosuri; miros urat permanent in nas; ma trezesc cu mainile amortite si ochii umflati; am dureri de stomac ( am ceva mai mult decat gastrita si nu iau tratament); coloana ma doare zilnic si tare ( am hernie cervicala si lombara si ceva probleme pe la mijlocul ei si nu iau medicamente si nici tratament); genunchii ma dor ( nu aveam voie sa ma ingras, am meniscul putin fisurat la un genunchi), talpile ma dor, glezna ma doare ( am avut un accident); ficatul imi e sensibil ( am avut hepatita); fierea imi e deformata din nastere ( e strivita intre organe si functioneaza greu, asa mi-au spus medicii); permanent aproape simt un miros urat in jur si de multe ori si de mai multe ori pe zi mi se face greata de la mirosul meu si poate mai am si altele, dar nu mi le amintesc. In fine, ce parere aveti? Ma puteti ajuta cu ceva. Am uitat sa zic ca ma simt foarte zapacita, ca uit foarte des in timpul zilei multe lucruri marunte, ca simt ca am probleme cu memoria si nu mai retin usor si de la supararile de acum vreo 2 sau 3 ani nu imi mai amintesc clar anumite lucruri din trecut. Multumesc. Astept un raspuns. cu respect. Felicitari pentru blog. Ma bucur ca zambiti si ca nu va spun colegii ca aveti suras bizar. Asa mi s-a spus la un control la psihiatrie. Mi-au scris pe fisa ca am suras bizar pentru ca am zambit. Si m-am suparat.
Oare ati patit ceva de la coronavirus? din aprilie nu ati mai raspuns la nimeni. Acum am vazut. Sper ca sunteti bine